Programma "Piens un augļi skolai" piedalās sarunu festivālā LAMPA
Vai skolā ir garšīgas pusdienas? Vai skolēni ēd augļus un dārzeņus, vai dzer pienu? Kas ir mīļākais ēdiens?
Šie ir tikai daži jautājumi, kas tika pārrunāti 9.jūnijā diskusijā “Bērnības garša nākotnei” sarunu festivālā LAMPA.
Diskusijas dalībniekiem bija iespēja iejusties bērnu un jauniešu lomās un dzert skolas pienu, ēst skolas dārzeņus.
Piemēri pasaulē rāda, ka jau no mazotnes bērnus var radināt pie vietējas izcelsmes veselīgas pārtikas, veidojot “bērnības garšu”, kas jauno paaudzi pavadīs tālāk dzīvē – nepieciešamība ikdienas uzturā lietot veselīgus produktus būs kļuvusi par ieradumu un pamatvajadzību. Zemkopības ministrijas mērķis ir veidot tādu sistēmu, lai skolēnu ēdienkartē pēc iespējas vairāk nonāktu lokāli ražota pārtika, veidojot sadarbību ar vietējiem zemniekiem, zivsaimniekiem un pārstrādātājiem. Otrs lielais ieguvums šai iniciatīvai ir vietējās izcelsmes pārtikas patēriņa pieaugums, kam būs tieša pozitīva ietekme uz ekonomisko noturību un attīstību reģionos.